Top 7 Nederlandstalige online kranten

Tegenwoordig is het allang niet meer nodig om het huis te verlaten om een krant te gaan kopen of mensen te leren kennen. Bij de beste online datingsites in Nederland vind je gegarandeerd een passend dekseltje en alle bekende kranten hebben immers een site waar je het nieuws kan volgen. Wanneer je een lidmaatschap aanvraagt, kan je ook de exclusieve berichten online lezen. Meestal zijn dit berichten die eveneens in de gedrukte versie staat, maar niet toegankelijk zijn voor niet-leden. Ergens lijkt het ons logisch dat de kranten het nieuws niet helemaal gratis kunnen aanbieden. Welke de beste Nederlandstalige kranten zijn, sommen we hieronder voor je op:

De Telegraaf

De nummer 1 van Nederland

De Telegraaf werd opgericht in 1893 en groeide uit tot de allergrootste krant van Nederland. In de krant verschijnt nieuws van zowel binnen – als buitenland. De krant brengt ook dagelijks financieel en sport nieuws. Op vrijdag kan je er ook het gratis magazine ‘Vrouw’ in terugvinden. De reden waarom De Telegraaf gezien wordt als een veelgevraagde krant, is het amusementsgehalte. Zo is een volledige pagina voorzien voor sensatieberichten. Het financiële gedeelte van de krant is dan echter weer het serieuzere werk. Bekijk je De Telegraaf als geheel, dan vindt iedereen wel iets leuks om te lezen!

Het Laatste Nieuws

De nummer 1 van België

Het Laatste Nieuws is een Belgische krant dat werd opgericht in 1888 en wordt uitgegeven door de Persgroep. Dit is de allergrootste krant van België, alhoewel Het Nieuwsblad en De standaard kort volgen. De reden voor het succes van deze krant, is vermoedelijk de layout en het gebruik van heel veel kleurenfoto’s. Uiteraard vallen ook veel mensen voor de sensatiegerichte manier waarop de krant haar berichtgeving brengt.

Het Nieuwsblad

Een krant voor de sportliefhebber

Het Nieuwsblad is een Belgische krant dat werd opgericht in 1929. Naast het brengen van algemeen nieuws in binnen- en buitenland, richt deze krant zich voornamelijk op sportberichten. Het ontwerp van het dagblad volgt deze van de krant Het Laatste Nieuws en trekt ook hierdoor een jonger publiek aan.

De Volkskrant

De nummer 1 kwaliteitskrant van Nederland

De Volkskrant richt zich voornamelijk op hoogopgeleide lezers. Net zoals het NRC Handelsblad wordt De Volkskrant gezien als een kwaliteitskrant. En ook al richt de redactie zich meer op hooggeschoolden, de krant kreeg een sectie lifestyle en kunst toegevoegd. Ook werd de layout vernieuwd zodat het blad aantrekkelijker wordt voor jongere lezers.

De Standaard

De nummer 1 kwaliteitskrant van België

Het verschil met de Belgische krant Het Nieuwsblad, is dat De Standaard zich meer richt op politiek gerichte artikels. Deze krant heeft dan ook grotendeels een ouder publiek.

Het Parool

Nieuws uit Amsterdam

Het Parool begon de ambitie als verzetskrant tijdens wereldoorlog in 1941. Vandaag richt de krant zich vooral uit nieuws over Amsterdam, het buitenland, politiek en opinie. Lees je graag artikels over cultuur of culinaire artikels dan is dit blad zeker een aanrader voor jong en oud!

NRC Handelsblad

Nieuws uit Rotterdam

NRC Handelsblad is een kwaliteitskrant in Nederland. Het dagblad werd opgericht in 1970, nadat het samensmolt met het Algemeen Handelsblad dat opgericht werd in 1828. De krant bericht voornamelijk nieuws over Rotterdam, het buitenland, economie, kunst en literatuur, opinie en politiek.