Over DutchNews.nl

Zit je in het buitenland en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dan zit je bij DutchNews.nl aan het goede adres. De website is bedoeld voor mensen die het Nederlandse nieuws willen volgen, maar de taal niet spreken. Als Nederlander kun je hier dus ook goed gebruik van maken om een volledig overzicht van alle recente gebeurtenissen te krijgen.

De website biedt niet alleen een nieuwsoverzicht, je kunt er ook terecht voor allerlei andere informatie.

Mogelijkheden

Onder het kopje “Features” kun je een groot aanbod aan langere artikelen vinden. Het gaat dan om stukken over het leven in Nederland, columns, boekbesprekingen en interviews.

Zo kunnen we bij Life & Culture lezen welke Nederlandse gerechten zijn benoemd tot nationaal erfgoed en welke acht Nederlandse wetenschappers de wereld hebben veranderd.

In de columns wordt het Nederlandse nieuws besproken door toonaangevende commentatoren. We zien hier columns uit de Volkskrant, NRC, Telegraaf en andere grote nieuwsbronnen.

De interviews zijn in dezelfde sfeer en bieden een kijkje in het leven en werk van buitenlanders in Nederland. Het gaat om allerlei soorten mensen, van managers tot muzikanten, van studenten tot gepensioneerden.

De boekbesprekingen gaan uiteraard over boeken van Nederlandse schrijvers of boeken over Nederland. Hiermee blijf je gemakkelijk op de hoogte van de nieuwste titels en je komt misschien boeken tegen die je anders niet zou lezen.

Blogs

Er zijn twee pagina’s met blogs over allerlei onderwerpen. Je kunt bijvoorbeeld lezen hoe de Australische Kristen ons land ontdekt (Kristen in Clogland), maar je kunt hier ook terecht voor een blog over de beste restaurants in Amsterdam (Amsterdam Foodie).

Heb je zelf ook de schrijfkriebels, dan kun je DutchNews.nl e-mailen over het plaatsen van een blog. Deze dienen over het algemeen in het Engels te zijn, maar DutchNews heeft eventueel ook de mogelijkheid om de tekst te (laten) vertalen.

Jobs & Huisvestiging

DutchNews.nl heeft de handen ineengeslagen met Together Abroad, specialisten op het gebied van meertalige vacatures. Het gaat hier niet om kleine vertaalklusjes, maar om serieuze banen bij topbedrijven. Naast de vacatures biedt de Jobs pagina ook allerlei artikelen over het werken in Nederland en wordt er verwezen naar sites waar je meer informatie kunt krijgen over de wetgeving.

Ben je op zoek naar een mooie woning? Of wil je gewoon meer weten over woningen in Nederland? De Housing pagina is een perfect beginpunt. Er wordt uitgelegd waar je op dient te letten bij het huren van een woning en welke woonvormen er zijn. Je kunt ook gelijk beginnen te zoeken naar een appartementje. DutchNews.nl maakt in samenwerking met Pararius een selectie uit de beschikbare woningen en toont deze op de site, compleet met zoekfunctie en al.

Wil je meer lezen over de Nederlandse cultuur? Dan vertellen wij jou graag de dingen waar Nederlanders van houden.