Dingen die Nederlanders leuk vinden

Heb je jezelf altijd al afgevraagd hoe het is om als toerist Nederland te bezoeken? Of heb je gewoon zin aan een grappige, goed geschreven blog? Dan is Holland.com: toerisme in Nederland een absolute aanrader! Wat nog een aanrader is, is de Engelstalige blog van Colleen Geske. Ze komt uit Canada en woont sinds 2004 in Amsterdam. In 2011 is ze begonnen met bloggen en tot haar eigen verbazing had Colleen dermate groot succes dat ze in 2013 het eerste boek heeft uitgebracht. Hiermee zijn duizenden lezers van over de hele wereld bereikt en is ‘Stuff Dutch People Like’ echt een begrip geworden.

Guide to Dutchness

De Nederlanderschap gids is een verzameling blogs die een satirische en uiterst vermakelijke kijk op Nederland biedt. De blogs zijn niet allemaal van Colleen zelf, ook gastbloggers krijgen de ruimte om hun verhaal te vertellen.

De onderwerpen zijn erg divers. Je kunt hier stukken vinden over design, ouderschap, koken, nieuws en nog veel meer. Heb je de smaak te pakken en wil je niets missen? Je kunt je heel eenvoudig abonneren. Je krijgt dan alle updates en nieuwe artikelen direct in je mailbox.

De volledige SDPL Lijst

SDPL staat uiteraard voor Stuff Dutch People Like, dit is dan ook een lijst van typisch Nederlandse dingen en gewoontes. Neem eens een kijkje en je zult zien dat het allemaal klopt: grappen over Duitsers, geen gordijnen voor het raam, hagelslag, het staat er allemaal op.

De lijst wordt elke week geüpdatet en suggesties zijn meer dan welkom. Deze kun je via Twitter of Facebook sturen.

Winkelen

Om te beginnen zijn er de T-shirts. Zoals ze zelf op de site zeggen: hiermee word je nooit meer tijdens je vakantie voor Duitser aangezien. Het zijn bijna allemaal oranje T-shirts met grappige teksten zoals “I can’t keep calm, I’m Dutch!” en “As a finishing touch God created the Dutch”. Ze hebben zelfs rompertjes voor de kleinste Nederlanders.

Je kunt uiteraard ook een van de vier boeken kopen en als grappige toevoeging kun je een bijtring in de vorm van een stroopwafel of een molenklok bestellen.

De Facebook pagina

De Facebook pagina verdient echt een aparte vermelding. Ze heeft meer dan 440.000 volgers van over de hele wereld, het is dus een bruisende online community waar je makkelijk contact met anderen legt. Er wordt dan ook regelmatig gepost en veel gereageerd. Ook de veelbesproken video’s zijn hier te bekijken en in het fotoalbum vind je alle geüploade foto’s; zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Heb je een suggestie voor Colleen of heb je een vraag over je bestelling? Dan kun je via Facebook Messenger contact opnemen.